Προσφατα
.

29.9.14

Όπου Έλληνας, γράψε μαλάκας

του Γιάννη Λαζάρου
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια ξεκίνησαν και πάλι. Τριγμοί μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης, συσπείρωση των Νδκρατών για την νέα Ελλάδα μετά Μνημονίου, εκλογές τον Νοέμβριο, ο Σύριζα κάνει επίθεση με δελτία τύπου αλλά όλα ένα παιχνίδι είναι να παίρνει ανάσες το πόπολο ελπίζοντας ότι αυτή η κατάσταση δεν θα αντέξει για πολύ και ο χρόνος για την μεγάλη αλλαγή θα έρθει με σημαίες και λάβαρα.
Τον κακό μας καιρό! Στα παλιά τους τα παπούτσια έχουν γραμμένους όλους όσους έχουν ήδη στηθεί στην ουρά των τραπεζών πληρώνοντας την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, στις εφορίες παρακαλώντας σαν κολίγοι να γίνουν οι δόσεις από έξι σε δώδεκα, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν πιάσει ταβάνι και από τον άλλο μήνα θα πιάσουν ουρανό ελπίζοντας σε τι; Ότι όλα αυτά θα περάσουν είτε με την αλλαγή του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος από μία άλλη χώρα που θα αντιδράσει, είτε με έναν νέο πρωθυπουργό που ως Μωυσής θα χτυπήσει την ράβδο του και θα ανοίξει η θάλασσα με τα σκατά στην οποία έχουμε πέσει μέσα.
Ποιος Μεσσίας; Ο Αλέξης που πριν ακόμα πάρει την εξουσία τρίβει το πιπέρι με τον υφυπουργό της Μέρκελ Άσμουνσεν για να πάρει οδηγίες πώς θα κουλαντρίσει το μαλάκα Έλληνα διατηρώντας το πρόγραμμα λιτότητας που επέβαλλε η ΕΕ αλλά από την άλλη να νομίζει ο μαλάκας ότι έκανε την επανάστασή του; Ή μήπως με την υπάρχουσα σταθερή κυβέρνηση η οποία σε δουλεύει κανονικά. Το τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό με τον τεραστίων διαστάσεων υπουργό Μανιάτη. Έκλεισε συμφωνία με την επενδυτική τράπεζα της Γερμανίας να δοθούν δάνεια στους Έλληνες, έτσι ώστε να γίνουν ενεργειακές αναβαθμίσεις στα 8 εκατ. κτιρίων της χώρας με στόχο 120,000 Έλληνες να έχουν θέση εργασίας. Δηλαδή, το σπίτι θα σου το πάρει είτε το Κράτος είτε η Τράπεζα με κατάσχεση κι εσύ για 360 ευρώ μισθό θα δουλεύεις σαν τον σκλάβο φτιάχνοντας τα αλουμίνια του σπιτιού σου που θα ανήκει σε άλλον! Και σκλάβος και μαλάκας!
Αλλά να μην ανησυχούμε διότι ο Σαμαράς όπως δήλωσε «απασφάλισε την χειροβομβίδα που του πετάξαν στα χέρια όταν πήρε την πρωθυπουργία». Δεν απασφάλισε την χειροβομβίδα ο Σαμαράς αλλά έχει παγιδεύσει μετά την συνάντησή του με την Μέρκελ ακόμα δύο μελλοντικές γενιές Ελλήνων. Τι έκανε ο Σαμαράς στο Βερολίνο;! Προσπάθησε να πείσει την Μέρκελ να επιμηκυνθούν τα δάνεια για 70 χρόνια! Δηλαδή από το 2045 που ήταν η συμφωνία ο αποτυχημένος πιτσαδόρος μάς πήγε στο 2084! Και τι απάντησε η Μέρκελ; «Θα το σκεφτεί»! Τόσο δούλεμα τρώμε όλοι μαζί αντάμα έχοντας το δελτίο 6 δόσεων ΕΝΦΙΑ στο χέρι σκεπτόμενοι αν θα πρέπει να πληρώσουμε την δόση ή το ρεύμα. Ένα από τα δύο γιατί και τα δύο δεν γίνεται νιώθοντας τυχεροί γνωρίζοντας ότι μερίδα του λαού δεν έχει ούτε για τον ΕΝΦΙΑ,ούτε για το ασφαλιστικό ταμείο, ούτε για την ΔΕΗ,ούτε για τσιγάρο.
Αλλά τσιγάρο δεν είχε να καπνίσει και η κυρία Δούρου κατά την προεκλογική της περίοδο, όπως δήλωσε στους New York Times, φθάνοντας στο σημείο η κακομοίρα να της αγοράζει τσιγάρα η μαμά της. Κι εσύ, μαλάκα Έλληνα αριστερέ, νιώθεις ένα με τον αριστερό εξουσιαστικό χώρο χωρίς να αναρωτηθείς τι διάολο έκανε η κυρία Δούρου 136,800 ευρώ (24μήνες βουλευτής Χ 5,700 ευρώ) που κονόμησε εκπροσωπώντας τον μαλάκα αριστερό στην Βουλή (εκτός από τους μισθούς στις επιτροπές που συμμετείχε).
Όμως δεν τολμάς να κάνεις τέτοια ερωτήματα γιατί χαρακτηρίζεσαι λαϊκιστής και μικρόψυχος. Αλλά επειδή σε έριξαν στα σκατά, αδελφέ Έλληνα, μην σκιάζεσαι να λες και να σχολιάσεις ό,τι σου κάθεται στο στομάχι. Διότι όταν ωρύεσαι ως αριστεροαριστερούμπα μέσα στο κοινοβούλιο για την ένδεια, τους θανάτους, την μη κοινωνική δικαιοσύνη, πρέπει να έχεις τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να μην κάνεις φαμφαρώδεις κυριλέ γάμους φορώντας βασιλικά νυφικά άσπρα διαλαλώντας την παρθενική σου ταυτότητα. Φόρα τουλάχιστον κατάμαυρο και αντί για μπομπονιέρες μοιράστε κόλλυβα. Σαν αυτά που κάθε δευτερόλεπτο μοιράζει ο κάθε Έλληνας μαλάκας, στον ίδιο του τον εαυτό ζώντας όχι ως μελλοθάνατος αλλά ως νεκρός που ούτε μία αληθινή κουβέντα κατανόησης από τους δεξιοκεντροαριστεροφασίστες εξουσιαστές δήμιούς του δεν του άξιζε.-

Εκπομπή 29-9-2014
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια