Προσφατα
.

17.9.14

Αλητοκρατία

του Γιάννη Λαζάρου
Σφύζουμε από Δημοκρατία! Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργεύοντος Σαμαρά τι άλλο θέλει ένας λαός υπό πίεση να καταλάβει ότι δεν είναι αυτός που θα επιλέξει πότε θα γίνουν εκλογές αλλά θα του το επιβάλλει ο μέγας άρχοντας. Επίσης μάθαμε ότι η Δημοκρατία δεν είναι πολιτικό καθεστώς διότι όπως μάς διαβεβαίωσε ο δημοκρατικά εκλεγμένος Σαμαράς «όποιος ζητάει εκλογές τώρα δεν ξέρει από πολιτική»! Η Δημοκρατία είναι πολιτικό παιχνίδι κατά τον κύριο Σαμαρά που μόνο επαγγελματίες του είδους με χιλιάδες ένσημα ρεμούλας μπορούν να την διαχειρίζονται. 
Έτσι λοιπόν, μάς το είπε κατάμουτρα ο δημοκράτης άρχοντας ότι η Δημοκρατία δεν είναι στο χέρι του λαού αλλά μόνο των πολιτικών. Οι πολιτικοί και μόνο αυτοί, έχουν δικαίωμα να χειρίζονται το όπλο του λαού που είναι οι εκλογές, και όχι ο λαός αν και σε χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα μόνο ο λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει το πότε και ποιον θα τον εκπροσωπήσει. 
Σε μία άλλη χώρα ή ακόμη και στην Ελλάδα 50 χρόνια πριν αν αυτό ξεστομιζόταν από πρωθυπουργό ή πολιτικό, τουλάχιστον η αριστερή αντιπολίτευση θα είχε καλέσει τους οικοδόμους να κάνουν την οδό Πανεπιστήμιου αμμοχάλικο. Αλλά όσον αφορά την αριστερή συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τον πρωθυπουργεύοντα Σαμαρά που σε μία πρόταση μετέτρεψε την Δημοκρατία σε Αλητοκρατία. Διότι τον τελευταίο μήνα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάρει σβάρνα τα μοναστήρια. Μετά από το προσκύνημα στο κράτος Άγιο Όρος τώρα θα έχει συνάντηση και στο κράτος του Βατικανού. Έπιασε και τις δυο μεριές του Ιερού Σχίσματος και ράβει φούστα σχιστή και κλαρωτή που με το αριστερό ρεύμα μία πάει Δεξιά και μία «Αριστερά». 
Ως πρώτος στην ιστορία των αριστερών αρχηγών της Ελλάδας ο Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Φραντζίσκο και ανάμεσα στα λιβάνια και τα Ave Maria θα μιλήσουν περί της φτώχειας στην Ευρώπη. Στο παλάτι του Βατικανού ο «αριστερός» εκπρόσωπος θα περπατήσει πάνω στα δεκάδες χαλιά που φτιάχνονται στην Ανατολή από 5χρονα μωρά για να είναι πιο πυκνός ο κόμπος, θα πίνει τσάι Earl Grey μαζεμένο από 7χρονα παιδιά στις φυτείες της Κίνας στα ίδια φλιτζάνια Limoges που κάποτε χρησιμοποίησε ο Ευρωπαϊστής Χίτλερ και θα συνομιλεί με τον μονάρχη μιας παιδόφιλης θρησκείας με αιματοβαμμένο παρελθόν και παρόν για φτώχεια και κοινωνική δικαιοσύνη! Αυτό δεν είναι αλητεία, είναι πολιτική συμμαχιών στο δρόμο για την εξουσία. 
Ο αριστερός εκπρόσωπος των Ελλήνων μετά από όλα αυτά ζητάει εκλογές έχοντας μάλλον την υποστήριξη θεών και ανθρώπων εξασφαλίζοντας τους δύο θεούς τόσο της Ανατολικής όσο και της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αλλά και την υποστήριξη των Ευρωπαίων και Αμερικανών συμμάχων. «Βοηθάτε δικ μ’ κι ξέν να παντριφτού κι ιγώ η καημέν», θα έλεγαν στο χωριό σου Αλέξη, με όλα αυτά τα καμώματα.
 Η μια αλητεία ζητά εκλογές από την άλλη και στη μέση ο «αθώος» εμβρόντητος λαός να παρακολουθεί και να μετρά τα οφέλη που θα έχει ανάλογα με το ποια αλητεία θα κερδίσει. Αλλά κι αυτό δεν είναι αλητεία, αλλά το βαθύ δημοκρατικό φρόνημα του «αθώου» λαού που σφυρηλατήθηκε εδώ και πολλά χρόνια από «δημοκράτες» πολιτικούς που το μόνο μάθημα που εισήγαγαν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μεταπολεμικών γενεών ήταν η βόλεψη στο κόμμα, είτε ως κομματόσκυλο, είτε ως καριερίστας. 
 Εν κατακλείδι, και τα δύο πολιτικά μέτωπα της χώρας αυτή την στιγμή χαριεντίζονται με την απόλυτη ολιγαρχία της ΕΕ και των απανταχού μοναρχικών Εκκλησιών έχοντας απόλυτο σύμμαχο την λαϊκή ασυνειδησία βαμμένη στα χρώματα της αλητείας που την συμφέρει.-

Εκπομπή 17-9-2014
« PREV
NEXT »

4 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Η χειρότερη μορφή χούντας είναι αυτή που φέρει το όνομα της δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

ξέρεις καμιά φορά από την άνεση του καναπέ μας είναι πολύ εύκολο να κριτικάρουμε τους πάντες και τα πάντα. Ειλικρινά εγώ δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Τσίπρα. Τού'λαχε ο κλήρος να παραλάβει την καυτή πατάτα. Να βρει λύση σε μια κατάσταση αδιέξοδη. Να δώσει ελπίδα και κουράγιο σε έναν λαό που αργοπεθαίνει κι ας είναι και ψίχουλα. Στην κυβέρνηση εγκληματίες, δεξιά του νεοφιλελεύθεροι φασίστες, στο κέντρο τα δεκανίκια των εγκληματιών, αριστερά του συστημική σταθερότητα(με καμιά πορεία για ξεκάρφωμα). Το χρέος στον ουρανό, η οικονομία διαλυμένη, πωλητήριο στα πάντα, ο λαός στην ανεργία και στην εξαθλίωση, στην κυβέρνηση οι μαριονέτες των τοκογλύφων, η χώρα πάει για φούντο κι έχουμε και τους αριστερούς να κάνουν κριτική στον Τσίπρα και στις συναντήσεις που κάνει. Λες και είμαστε Β.Κορέα και μόλις αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση, θα κλείσει τα σύνορα και άρα δεν θα χρειάζεται να έχει επαφές με ισχυρούς παράγοντες παγκοσμίως. Λες και μπορεί μια χώρα στην κατάσταση της Ελλάδας να τους γράψει όλους στα παλιά της τα παπούτσια και να βγει από το βούρκο μόνη της, χωρίς να ψοφήσει ο πληθυσμός της.
Σκέφτομαι καμιά φορά να γράψω στον Τσίπρα ένα γράμμα και να του πω, άσ'τα ρε φίλε. Δεν αξίζει ο κόπος. Πάρε τη μιση κουτάλα από τη ΝΔ, κάνε και συ τον διασώστη, και φάτε και σεις μαζί τους νά'χεις το κεφάλι σου ήσυχο και την κοιλιά σου χορτάτη, να μην αγχώνεται και το κκε και νά'στε όλοι μια χαρά.
-Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Τα θεωρώ μαγαζάκια που εξυπηρετούν την πελατεία τους, διχάζουν και αποπροσανατολίζουν την κοινωνία. Όταν όμως βρίσκομαι αντιμέτωπος με μια εγκληματική οργάνωση πρέπει να σκεφτώ πως θα την αντιμετωπίσω. Και στα πλαίσια του συστήματος δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να στηρίξω το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης, όποιο και αν είναι αυτό, ακόμα και αν βρωμάνε οι μασχάλες του.

Iptamenos Ollandos είπε...

Αδελφέ χάρηκα που είσαι πάλι κοντά μας. Δεν ξέρεις τι κουράγιο μας δίνεις με την πένα και τον λόγο σου.
Καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου, μαλλον αυτο ειναι και το προβλημα. Στα "πλαισια" του συστηματος ,εμεις, ο "λαουτζικος", δεν εχουμε καμια τυχη.
Ας ειμαστε τουλαχιστον υποψιασμενοι ...